söndag 13 mars 2016

Ingefärashot



Peppar, peppar ta i trä, så brukar jag sällan åka på några förkylningar alls.
Men så här i förkylningstider kommer här ett litet tips på en dundershot.
Vi har en flaska stående i kylskåpet, så varje morgon tar vi oss en shot.



Ingefärashot
200 g ingefära
1 liter vatten
1/2 dl honung
saften av 2 citroner

Riv ingefäran grovt, den behöver inte skalas.
Lägg ingefäran i en kastrull med vattnet och låt sjuda i ca 20 min 
(det ska inte koka och ej gå över  60 grader för att kunna behålla alla nyttigheter.)
Sila av ingefäran när det helt och hållet har kallnat och blanda därefter i honung och citronsaft.
Häll upp på en flaska.
Förvara flaskan i kylskåpet, det håller sig ca en månad. 


1 kommentar:

Anonym sa...

Bara ett tips:
Ingefäran ska aldrig gå över 60 grader för att kunna behålla alla nyttigheter.
Vätskan/ingefäran ska kallna helt innan man pressar ur de sista dropparna.
Först efter det kan man tillsätta citron och honung annars försvinner honungens nyttiga enzymer mm.