Peppar, peppar ta i trä, så brukar jag sällan åka på några förkylningar alls.
Men så här i förkylningstider kommer här ett litet tips på en dundershot.
Vi har en flaska stående i kylskåpet, så varje morgon tar vi oss en shot.
Ingefärashot
200 g ingefära
1 liter vatten
1/2 dl honung
saften av 2 citroner
Riv ingefäran grovt, den behöver inte skalas.
Lägg ingefäran i en kastrull med vattnet och låt sjuda i ca 20 min
(det ska inte koka och ej gå över 60 grader för att kunna behålla alla nyttigheter.)
(det ska inte koka och ej gå över 60 grader för att kunna behålla alla nyttigheter.)
Sila av ingefäran när det helt och hållet har kallnat och blanda därefter i honung och citronsaft.
Häll upp på en flaska.
Förvara flaskan i kylskåpet, det håller sig ca en månad.
1 kommentar:
Bara ett tips:
Ingefäran ska aldrig gå över 60 grader för att kunna behålla alla nyttigheter.
Vätskan/ingefäran ska kallna helt innan man pressar ur de sista dropparna.
Först efter det kan man tillsätta citron och honung annars försvinner honungens nyttiga enzymer mm.
Skicka en kommentar