För ett tag sedan bakade jag en väldigt god cheese-cake
receptet hittade jag här.
Lite har jag ändrat i receptet, här kommer det:
Maltesers cheesecake
Botten:
1 paket Bragokex
25 g msk
smält smör
1 (175g)
påse maltesers
Krossa kexen
i en matberedare till fina smulor. Häll över det varma smöret och kör ihop till
en massa som du sedan trycker ut i botten på en bakplåtspappersklädd springform
och upp mot kanterna. Krossa sedan hälften av dina maltesers grovt och strö ut
hälften av dom över botten. Ställ in i frysen medans du gör fyllningen. Ställ
även in den andra hälften av dina maltesers i frysen.
Cheesecake (
räcker till en hög 15 cm eller en lägre 20 cm form)
500 gram
philadelphiaost
1,5 dl
strösocker
1 tsk
vaniljpulver
3 lätt
uppvispade ägg
1,5 dl creme
fraiche
1,5 msk
Maizena majsstärkelse
50 gram
mjölkchoklad
Maltesers
som stått i frysen
Värm ugnen
till 150 grader.
Börja med
att smälta chokladen över vattenbad och låt den svalna något.
Rör osten
mjuk tillsammans med sockret tills smeten är jämn och fin. Rör ner ägg, vanilj
maizena och vänd sist ner creme fraichen. Lägg en tredjedel av smeten i en
annan bunke och blanda ner chokladen i den. Vill man kan man först blanda ner
lite av cheesecake smeten i den smälta chokladen först för att förhindra att
chokladen sätter sig.
Häll choklad
smeten över din botten.
Vänd ner
dina maltesers i den vanliga cheesecakesmeten och häll sedan detta över första
lagret cheesecake.
Ställ in i
ugnen i ca 1,5 timma. Cheesecaken är klar när den är fast ut mot sidorna men
fortfarande dallrar lite mot mitten. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå och
svalna att par timmar inne i ugnen.
Fudgetäcke
50 gram smör
0,5 dl kako
0,5 dl
strösocker
2 msk
vatten.
1 liten påse
maltesers
Lägg allt i
en kastrull och låt koka i ett par minuter. Ställ sedan åt sidan och låt den
svalna.
Bred sedan
ut över din cheesecake och garnera med maltesers
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar