till min kollega.
Välkommem hit! Här kan du läsa om sån´t som intresserar mig allra mest såsom INREDNING, SAKER JAG TILLVERKAR SJÄLV, BAKNING och annat smått och gott.
torsdag 26 april 2012
söndag 22 april 2012
torsdag 19 april 2012
söndag 15 april 2012
Man får aldrig nog
av det här underbara "Rosenhätta"-tyget från Ljungbergs textiltryck, så ljuvligt! Och det väcker alltid uppmärksamhet då det påminner om de fina blommiga mössorna som många haft som barn. Mitt tyg är tyvärr helt slut nu men kanske kan jag få tag på mer, vi får se.
onsdag 4 april 2012
torsdag 29 mars 2012
söndag 25 mars 2012
Mormors goda frasvåfflor
har det njutits av i vårsolen på altanen idag. Det är ett recept som kommer från min mormors bästa väninna, Vivan, och de är såå goda. Min mormor har skrivit ner receptet med sin vackra handstil på ett enkelt rutigt papper och det är jag så rädd om.
Vivans våffelrecept
4 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 kryddmått salt
200 g smör
4 dl iskallt vatten
Blanda vetemjäl, bakpulver, salt och mjölk.
Häll i det smälta smöret.
Häll sist i det iskalla vattnet.
Serveras med sylt och lättvispad grädde.
Mums, mycket gott!
onsdag 21 mars 2012
Här mina vänner
kommer ett gott recept på hemmagjorda flingor, det kommer ursprungligen från den här bloggen!
Hemmagjord musli
5 dl rågflingor
5dl dinkelflingor
1dl skalade sesamfrön
1 dl linfrö
1dl hackade mandlar
1 dl pumpakärnor
0,5dl kokos
1dl torkade tranbär
1dl russin
1dl torkade aprikoser i bitar
2dl vatten
0,5 dl rapsolja
1dl flytande honung
Och så här gör du:
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser utom de torkade frukterna. Tillsätt sedan vatten, olja och honung. Rör om ordentligt. Häll ut blandningen på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen ca 25-30 min. Rör om då och då. Ta ut, låt svalna och tillsätt sedan tranbär, russin och aprikoser.
5 dl rågflingor
5dl dinkelflingor
1dl skalade sesamfrön
1 dl linfrö
1dl hackade mandlar
1 dl pumpakärnor
0,5dl kokos
1dl torkade tranbär
1dl russin
1dl torkade aprikoser i bitar
2dl vatten
0,5 dl rapsolja
1dl flytande honung
Och så här gör du:
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser utom de torkade frukterna. Tillsätt sedan vatten, olja och honung. Rör om ordentligt. Häll ut blandningen på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen ca 25-30 min. Rör om då och då. Ta ut, låt svalna och tillsätt sedan tranbär, russin och aprikoser.
lördag 17 mars 2012
Nypimpat
till min iPhone!
Först började jag med att sticka en i-snodd runt sladden men det tog alldeles för lång tid, inget för mitt tålamod! Istället fick det bli virkning med fasta maskor, mycket enklare och snabbare!
söndag 11 mars 2012
söndag 4 mars 2012
Tartes i långa rader
Den här helgen har verkligen gått i festens tecken, i fredags firade vi min svägerskas 40-års dag.
Jag hade fått uppdraget att göra efterrätten. Och då blev det de här mumsiga bakverken, de blev riktigt goda och fräscha, kan verkligen rekommendera dem.
Passionsfruktstarte
3 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
100 g kallt smör i kuber
1 äggula + 1 msk vatten
Fyllning:
1 dl exotisk juice
1 dl strösocker
4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
Dekoration:
2 passionsfrukter
Ev. vispad grädde
Gör så här:
1. Mixa snabbt ihop mjöl, florsocker, vaniljsocker, salt och smör.
Tillsätt äggula och vatten och samla till en deg
2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant.
Förgrädda i 200 grader ca 15 min på nedersta falsen.
3. Vispa ägg, grädde och socker, tillsätt juicen och häll smeten i pajskalet.
4. Grädda tarten i 175 grader ca 20 min tills krämen har stannat, men fortfarande är en aning dallrig i mitten.
5. Toppa med passionsfruktskärnor och servera med kall vispad grädde.
Mums!!!
måndag 27 februari 2012
torsdag 23 februari 2012
Pastelliga iPhone fodral
Dessa iPhone fodral har jag sytt av härligt pastelliga tyger från Kaffe Fassett,
tyckte det var passande idag när vårsolen strålade.
söndag 12 februari 2012
Minisemlor
Det verkar som om den här bloggen börjar bli en bakblogg.
Men det är därför att det är mitt andra intresse, att baka.
Idag blev det minisemlor, de är så lagom stora, istället kan man äta två:)
Minisemlor ca 40 stycken
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
2 krm salt
3/4 dl socker
1 tsk stött kardemumma
1 ägg
8-9 dl vetemjöl
Pensla semlorna med ett uppvispat ägg
Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl gräddmjölk
3 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
- Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme
- Smula jästen i en bunke och häll över mjölken
- Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg, och nästan allt mjöl
- Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, låt jäsa 30 min
- Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord
- Baka ut till runda fina bullar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa 30 min
- Grädda i mitten av ugnen 5-7 min
- Skär ett lock i varje bulle. Gröp ur en del av innankråmet. Blanda det med den rivna mandelmassan och gräddmjölk. Fyll bullarna
- Vispa grädden och bred ut över bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker
Njut av de härliga semlorna!
torsdag 9 februari 2012
Lilla C´s dammsugare
Lilla C har verkligen kommit in i ett bakflow, hon vill bara baka hela tiden!
Senast bakade hon dammsugare! Inte det enklaste att baka, men hennes mamma fick göra en liten insats också. Jag har aldrig bakat dammsugare innan, så det blev spännande. Först började vi med att baka en sockerkaka som sedan skulle smulas ner och bli "geggan" inuti dammsugarna, sedan kavlades det marsipan och sist doppades de i choklad.
Lite pyssel var det minsann med dessa dammsugare men ack så goda:)
Och gissa om lilla C var nöjd!?
söndag 5 februari 2012
lördag 28 januari 2012
Lite nya kuddfodral
behövde jag till mig själv. Gillar verkligen kudden med husen på,
kanske för att huset överst påminner om vårt hus.
Önskade bara att jag också hade så vackra fönster.
Är väldigt förtjust i Estrid Ericsons elefanttyg.
Det har jag visat tidigare, har två sådana kuddar i köket också.
Så här ser huskudden ut på baksidan.
Har satt 3 knappar bak så att det lätt går att ta av och tvätta.
söndag 22 januari 2012
söndag 15 januari 2012
a n n a b e l l s vårtröja 2012
är äntligen klar att visas. Den är gjord i collegetyg med en kant av spets och ett plisserat band.
Den knäpps med tryck-knappar. Såklart gjorde jag det här provet i min favoritfärg, rosa.
lördag 7 januari 2012
20-tals fest
Ja, igår fick ni ju se min outfit till 20-tals festen
och så här såg jag ut!
Det var riktigt trevligt, mycket god mat och mycket dans
och alla hade verkligen lagt ner mycket tid på sin klädsel.
Det kändes som att det var 20-tal på riktigt!
fredag 6 januari 2012
Kvällens outfit
går tillbaka till 20-talet!
Den här gången har jag faktiskt inte sytt någonting.
Klänningen kommer från Kapp-Ahls kollektion Vintage Stories.
Silverrävsboan har min mormor haft.
Pärlhalsband, skor & väska hade jag i mina gömmor.
Vi får väl se om jag kan få till en bild med hela stassen på lite senare.
måndag 2 januari 2012
Ett litet fodral
för lite av varje.
Idag har dagen ägnats till lite produktutveckling.
Håll ut, jag visar er en annan dag!
onsdag 28 december 2011
lördag 24 december 2011
GOD JUL!
Vi har en liten pepparkaksstad här hemma som mina 3 barn har gjort. Mallen till husen kommer från Lagerhaus.
Önskar jag er alla fina som tittar in här hos mig!
GOD JUL
söndag 18 december 2011
Det stora jubaket
Chokolat Chip Cookies, receptet hittar du här |
Jordnötskakor
2 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Drygt 1 dl socker
Drygt 1 dl farinsocker
Drygt 100 g smör
Drygt 1 dl jordnötssmör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Blanda socker, farin, smör, vaniljsocker och jordnötssmör.
Vispa i ägget.
Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i.
Forma till små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Platta ut bollarna med en gaffel så att de blir randiga.
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Drygt 1 dl socker
Drygt 1 dl farinsocker
Drygt 100 g smör
Drygt 1 dl jordnötssmör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Blanda socker, farin, smör, vaniljsocker och jordnötssmör.
Vispa i ägget.
Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i.
Forma till små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Platta ut bollarna med en gaffel så att de blir randiga.
Grädda i 190-200 grader i mellan 8 och 10 minuter
Ljuvligt goda kakor allihopa!
tisdag 13 december 2011
söndag 4 december 2011
torsdag 24 november 2011
Ett litet
skrin att förvara pennorna i. Skrin förresten, ja man säger ju pennskrin men det låter som det skulle vara i trä, men det är det ju inte.
lördag 19 november 2011
torsdag 17 november 2011
söndag 13 november 2011
söndag 6 november 2011
Lilla C:s frukostbricka
Lilla C har börjat med att ge sin tonåriga storasyster frukost på sängen på helgerna, ibland är de söta mot varandra minsann, det gillar jag!
torsdag 3 november 2011
söndag 30 oktober 2011
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)