torsdag 26 april 2012

En axelremsväska

till min kollega.

söndag 22 april 2012

söndag 15 april 2012

Man får aldrig nog

 av det här underbara "Rosenhätta"-tyget från Ljungbergs textiltryck, så ljuvligt! Och det väcker alltid uppmärksamhet då det påminner om de fina blommiga mössorna som många haft som barn. Mitt tyg är tyvärr helt slut nu men kanske kan jag få tag på mer, vi får se.

onsdag 4 april 2012

En ny variant

 av "Ekebäckskoftan" i velour och detaljer i mjuk tyll
rosetten bak går att byta ut, om man vill.

torsdag 29 mars 2012

Här kommer

Estrids elefanter igen, den här gången på en väska, de är ju så fina.

söndag 25 mars 2012

Mormors goda frasvåfflor


har det njutits av i vårsolen på altanen idag. Det är ett recept som kommer från min mormors bästa väninna, Vivan, och de är såå goda. Min mormor har skrivit ner receptet med sin vackra handstil på ett enkelt rutigt papper och det är jag så rädd om.

Vivans våffelrecept

4 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 kryddmått salt
200 g smör
4 dl iskallt vatten

Blanda vetemjäl, bakpulver, salt och mjölk.
Häll i det smälta smöret.
Häll sist i det iskalla vattnet.

Serveras med sylt och lättvispad grädde.
Mums, mycket gott!

onsdag 21 mars 2012

Här mina vänner

kommer ett gott recept på hemmagjorda flingor, det kommer ursprungligen från den här bloggen!

Hemmagjord musli

5 dl rågflingor
5dl dinkelflingor
1dl skalade sesamfrön
1 dl linfrö
1dl hackade mandlar
1 dl pumpakärnor
0,5dl kokos
1dl torkade tranbär
1dl russin
1dl torkade aprikoser i bitar
2dl vatten
0,5 dl rapsolja
1dl flytande honung

Och så här gör du:
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser utom de torkade frukterna. Tillsätt sedan vatten, olja och honung. Rör om ordentligt. Häll ut blandningen på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen ca 25-30 min. Rör om då och då. Ta ut, låt svalna och tillsätt sedan tranbär, russin och aprikoser.

lördag 17 mars 2012

Nypimpat

till min iPhone!

Först började jag med att sticka en i-snodd runt sladden men det tog alldeles för lång tid, inget för mitt tålamod! Istället fick det bli virkning med fasta maskor, mycket enklare och snabbare!

söndag 11 mars 2012

söndag 4 mars 2012

Tartes i långa rader



Den här helgen har verkligen gått i festens tecken, i fredags firade vi min svägerskas 40-års dag.
Jag hade fått uppdraget att göra efterrätten. Och då blev det de här mumsiga bakverken, de blev riktigt goda och fräscha, kan verkligen rekommendera dem.

Passionsfruktstarte

3 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
100 g kallt smör i kuber
1 äggula + 1 msk vatten

Fyllning:
1 dl exotisk juice
1 dl strösocker
4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde

Dekoration:
2 passionsfrukter
Ev. vispad grädde

Gör så här:
1. Mixa snabbt ihop mjöl, florsocker, vaniljsocker, salt och smör.
Tillsätt äggula och vatten och samla till en deg

2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant.
Förgrädda i 200 grader ca 15 min på nedersta falsen.

3. Vispa ägg, grädde och socker, tillsätt juicen och häll smeten i pajskalet.

4. Grädda tarten i 175 grader ca 20 min tills krämen har stannat, men fortfarande är en aning dallrig i mitten.

5. Toppa med passionsfruktskärnor och servera med kall vispad grädde.

Mums!!!
 

måndag 27 februari 2012

Nytt halsband

köpte jag igår när jag var på en Designmarknad i Kvarnbyn, här hittar du fler fina.

torsdag 23 februari 2012

Pastelliga iPhone fodral


Dessa iPhone fodral har jag sytt av härligt pastelliga tyger från Kaffe Fassett, 
tyckte det var passande idag när vårsolen strålade.

söndag 12 februari 2012

Minisemlor


Det verkar som om den här bloggen börjar bli en bakblogg.
Men det är därför att det är mitt andra intresse, att baka.
Idag blev det minisemlor, de är så lagom stora, istället kan man äta två:)

Minisemlor ca 40 stycken

50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
2 krm salt
3/4 dl socker
1 tsk stött kardemumma
1 ägg
8-9 dl vetemjöl

Pensla semlorna med ett uppvispat ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl gräddmjölk
3 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här:
  • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme
  • Smula jästen i en bunke och häll över mjölken
  • Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg, och nästan allt mjöl
  • Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, låt jäsa 30 min
  • Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord 
  • Baka ut till runda fina bullar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa 30 min
  • Grädda i mitten av ugnen 5-7 min
  • Skär ett lock i varje bulle. Gröp ur en del av innankråmet. Blanda det med den rivna mandelmassan och gräddmjölk. Fyll bullarna
  • Vispa grädden och bred ut över bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker
Njut av de härliga semlorna!


torsdag 9 februari 2012

Lilla C´s dammsugare

Lilla C har verkligen kommit in i ett bakflow, hon vill bara baka hela tiden!
Senast bakade hon dammsugare! Inte det enklaste att baka, men hennes mamma fick göra en liten insats också. Jag har aldrig bakat dammsugare innan, så det blev spännande. Först började vi med att baka en sockerkaka som sedan skulle smulas ner och bli "geggan" inuti dammsugarna, sedan kavlades det marsipan och sist doppades de i choklad.

Lite pyssel var det minsann med dessa dammsugare men ack så goda:)

Och gissa om lilla C var nöjd!?

söndag 5 februari 2012

I väntan

på sommar & bad blev jag sugen på att göra en rymlig badväska i det här underbara vaxade tyget.

lördag 28 januari 2012

Lite nya kuddfodral


 behövde jag till mig själv. Gillar verkligen kudden med husen på,
kanske för att huset överst påminner om vårt hus. 
Önskade bara att jag också hade så vackra fönster.


 Är väldigt förtjust i Estrid Ericsons elefanttyg.
Det har jag visat tidigare, har två sådana kuddar i köket också.


Så här ser huskudden ut på baksidan.
Har satt 3 knappar bak så att det lätt går att ta av och tvätta.

söndag 22 januari 2012

söndag 15 januari 2012

a n n a b e l l s vårtröja 2012

är äntligen klar att visas. Den är gjord i collegetyg med en kant av spets och ett plisserat band.
Den knäpps med tryck-knappar. Såklart gjorde jag det här provet i min favoritfärg, rosa.

lördag 7 januari 2012

20-tals fest

Ja, igår fick ni ju se min outfit till 20-tals festen
och så här såg jag ut!

Det var riktigt trevligt, mycket god mat och mycket dans 
och alla hade verkligen lagt ner mycket tid på sin klädsel.
Det kändes som att det var 20-tal på riktigt!

fredag 6 januari 2012

Kvällens outfit

går tillbaka till 20-talet!

Den här gången har jag faktiskt inte sytt någonting. 
Klänningen kommer från Kapp-Ahls kollektion Vintage Stories.
Silverrävsboan har min mormor haft.
Pärlhalsband, skor & väska hade jag i mina gömmor.

Vi får väl se om jag kan få till en bild med hela stassen på lite senare.

måndag 2 januari 2012

Ett litet fodral

för lite av varje.

Idag har dagen ägnats till lite produktutveckling.
Håll ut, jag visar er en annan dag!


lördag 24 december 2011

GOD JUL!

 Vi har en liten pepparkaksstad här hemma som mina 3 barn har gjort. Mallen till husen kommer från Lagerhaus.
Önskar jag er alla fina som tittar in här hos mig!

GOD JUL

söndag 18 december 2011

Det stora jubaket

Chokolat Chip Cookies, receptet hittar du här
Lilla C:s Knäckflarn

150 g smör
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl grädde
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
Lägg med en sked klickar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min, 175 grader.


        
Jordnötskakor

2 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Drygt 1 dl socker
Drygt 1 dl farinsocker
Drygt 100 g smör
Drygt 1 dl jordnötssmör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Blanda socker, farin, smör, vaniljsocker och jordnötssmör.
Vispa i ägget.
 Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i.
 Forma till små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Platta ut bollarna med en gaffel så att de blir randiga.
Grädda i 190-200 grader i mellan 8 och 10 minuter

Ljuvligt goda kakor allihopa!

tisdag 13 december 2011

söndag 4 december 2011

En necesär

är bra att ha. Tyget kommer från Åhléns och är vaxat på utsidan, praktiskt.

torsdag 24 november 2011

Ett litet

skrin att förvara pennorna i.  Skrin förresten, ja man säger ju pennskrin men det låter som det skulle vara i trä, men det är det ju inte.

lördag 19 november 2011

torsdag 17 november 2011

Fredagskaka

till mina kollegor, Chokolat cupcakes, ur Leilas "a piece of cake", det ska bli mums!

söndag 13 november 2011

En kasse

i höstiga färger till min kollega, tyget kommer från Åhléns.

söndag 6 november 2011

Lilla C:s frukostbricka

Lilla C har börjat med att ge sin tonåriga storasyster frukost på sängen på helgerna, ibland är de söta mot varandra minsann, det gillar jag!

torsdag 3 november 2011

Det är så gosigt

att ha på sig en a n n a b e l l - wrap i ull nu när kylan smyger sig på!

söndag 30 oktober 2011

Lilla C:s Halloween-kalas


Lilla C
hennes mamma
hennes syster
hennes bror & pappa
förrätt
huvudrätt
dessert    
 HAPPY HALLOWEEN!!!