söndag 25 februari 2018

Att få oväntat besök och gott tårtrecept




 I tisdags så hade jag födelsedag men firade med lite kalas igår.
Min man och dotter var iväg och gjorde några ärenden.
När jag höll på i köket som mest och förberedde tårtan så tittade
jag ut genom fönstret när de kom hem. Då dök det upp ett till huvud utanför fönstret,
 det var min son som kom hem från Lund för att överraska mig :)))

Överraskad var bara förnamnet att jag blev, jag anade ingenting:)
Så roligt:)









Jag bakade den här goda Marängtårtan med puffat ris, receptet finns HÄR


onsdag 21 februari 2018

Sportlov i Alperna



Förra veckan hade vi sportlov här på västkusten 
och då var vi i Courmayeur i italienska Alperna.
Det är verkligen härligt med skidsemester, speciellt när solen skiner.
Det bästa är att det är lätt att umgås, man är ute i friska luften 
och man rör på sig. På kvällen är man helt slut, men det känns skönt.



Vi hade fint väder nästan hela tiden.
De första dagarna var det ganska kallt men solsken.
Vi hade en dag med regn!
Och en dag med snö och dimma.
Så i stort sett kan jag säga att vi hade tur med vädret.



 En dag tog vi bilen genom tunneln och åkte till Chamonix, det är bara 2 mil.
Vi lyckades ju pricka in den bästa dagen där och hade en underbar dag.
Där var det en annan typ av skidåkning och även snön kändes annorlunda.
Vi tyckte väldigt mycket om Chamonix.



 Det var väldigt härligt att se så mycket snö, det är ju mysigt.




 En trevlig del med alperna är ju maten och drinkarna.
Min stora favorit är Bombardino som är ägglikör, konjak och vispad grädde.
Men Gluwine är ju alltid trevligt också.




Och ostarna... de skulle jag ju kunna leva på, så gott:)

fredag 9 februari 2018

Fredagsblommorna



 Något som känns lyxigt för mig är att ta en liten svängom på sta´n 
på fredagar efter jobbet innan jag åker hem för fredagsmys.
Då brukar jag ganska så ofta köpa med mig en bukett med blommor hem
Jag har hört på flera poddar som jag lyssnar på att det skulle vara 
förlegat och omodernt att ha snittblommor!!
Jag håller verkligen inte med om att det skulle vara omodernt!
Jag tycker att det är hur mysigt som helst med härliga blommor,
det är något som i alla fall gör mig väldigt glad med fina blommor:)
Sedan om det är modernt eller inte, det struntar jag i:)
Titta på de här fina rosorna, de är ju helt magiska.




tisdag 6 februari 2018

Nyckelband


Jag sydde några nyckelband häromdagen.
Nycklar har ju en förmåga att alltid hamna längst ner i väskan
därför är det ju jättebra att sätta fast dem på ett nyckelband.
Dessutom blir ju nycklarna personliga och man slipper
blanda ihop dem med någon annans.
De finns nu i webbshoppen, www.storiesbyanna.se

måndag 29 januari 2018

Min vardagsfrukost




 Jag älskar att äta frukost!!
Jag tror att det är det enda målet på dagen som jag aldrig skulle vilja vara utan.
På vardagarna har jag inte så mycket variation på min frukost utan äter samma
nästan varje dag, jag har ju inte så mycket tid på morgnarna
Så här ser min favoritfrukost ut för tillfället, pröva den gärna:

Yoghurtkvarg
Tärnat äpple
Kanel
Valnötter
Ringlad honung

Givetvis måste jag ha en kopp te också innan jag går hemifrån:)








torsdag 25 januari 2018

Knapp-Karlsson


Det är verkligen roligt att Knapp-Karlsson här i Göteborg fortfarande finns bevarad. 
Affären grundades 1910 och säljer det mesta inom sybehör. 
Och det är nog inte mycket som har förändrats sedan dess.


När man kommer in i butiken så tar man en nummerlapp  och väntar sedan på sin tur.
Allt säljs bakom disk så det är väldigt gammaldags.


Alla knappar är uppsatta på tavlor där man kan välja och vraka 
i det stora sortimentet.



Här kan man hitta knappar och band av alla de slag 
och massor av andra sybehör. 
Det är verkligen en fantastisk affär:)



måndag 22 januari 2018

Liten väska


Jag fick en beställning på en väska som skulle vara så stor så att 
mobil, nycklar och lite annat piff skulle få plats.
Så här är resultatet, en axelremsväska med avtagbara band.
Den är ca 20x14 cm.
Alldeles lagom att ha om man bara har några saker med sig
eller att förvara i den stora väskan.

lördag 20 januari 2018

Recept på semmelkladdkaka


Ska du baka en kaka till helgens eftermiddagsfika så kan jag verkligen
rekommendera att baka min goda semmelkladdkaka.
Den är verkligen jättegod.
Som en semla med allt det bästa:)

söndag 14 januari 2018

Då var julen nerpackad för denna gången


Lika roligt som det är att ta fram alla julsaker, 
lika skönt är det att packa ner dem igen.
Det känns rent och fräscht utan alla julsaker, 
och det känns lite som att man börjar på ny kula. 

Jag gillar mina julstjärnor väldigt mycket, men det är lite pyssel med dem!
De tar så mycket plats när de är monterade så det är ändå värt jobbet.
Jag brukar få hjälp av äldsta dottern att montera dem för det har jag inte
tålamod till:) Hoppas på att hon bor hemma länge:)
Men jag brukar i alla fall montera ner dem själv!
Så, nu är det gjort för den här gången.
Men det konstiga är att det blir så mörkt där man haft stjärnorna
det är samma varje år!
Men snart så blir det lite ljusare ute och då märker man det inte.




torsdag 4 januari 2018

En utflykt till Hönö och Lilling Cottage




 Idag gjorde vi en liten utflykt till Hönö. 
Det var ju äntligen uppehållsväder, så vi kände att vi behövde komma ut!
Vi promenerade runt bland de fina husen och var nere vid havet för att
få lite havsluft, så härligt.




Hmm, vi undrar vad det var för något runt bryggorna i hamnen?!?
Det måste ha varit en båt som läckte bränsle, inte så mysigt men vackert mönster!




Vi gick till mysiga Lilling Cottage som ligger på Hönö Klåva.
Det är ett trevligt ställe med blommor, inredning och restaurang.

  
Vi delade på en väldigt god pizza!




 Vi satt länge och njöt inne på Lilling Cottage eftersom vi gärna ville 
smaka på deras goda bakverk också, mmm...
Sedan var vi bra mätta och belåtna!




Det blev en mysig dag på Hönö.

tisdag 2 januari 2018

Hej 2018 med nyårsdukning & nyårsmeny




 Vad härligt att det är nytt år och att vi går mot ljusare tider:)
Nyår känns som om man vill ha lite mer krispigt och bubbligt än julen.
Jag dukade med samma gamla ärvda servis som jag hade till jul.
Den passar bra i all sin enkelhet och med guldkanten.
Jag strösslade med guldigt konfetti och så hittade jag guldiga
underlägg gjorda i pärlor som jag tyckte passade finfint.


Guldiga partyhattar och guldiga "happy new year"- diadem.










Vi startade med ett vin från vinkällaren från 1976!!!
Jaa, det var gott:)






Förrätten stod våra vänner för
Gravad lax med äpplen gurka och pepparrotscreme
Mycket gott och fräscht:)





Huvudrätten hittade jag i senaste numret av Buffé, klicka på länkarna så kommer du till recepten
Allt blev verkligen supergott och jag kan rekommendera att laga det här.



Till efterrätt gjorde jag en fryst jordgubbscheesecake på browniebotten.
Väldigt fräsch och god:)



GOTT NYTT 2018
ÖNSKAR JAG ER:)