Det ALLA pratar om just nu är Semmelwraps,
så jag var ju bara tvungen att testa att baka det.
Några vanliga semlor blev det också.
Jaa, de blev goda, smakar ungefär som vanliga
semlor men på ett lite roligare och nyare sätt.
Här kommer recept på Semmelwraps
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1 nypa salt
2 tsk stött kardemumma
14 dl mjöl
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1 nypa salt
2 tsk stött kardemumma
14 dl mjöl
Gör så här:
Skär smöreti små kuber.
Smula jästen i
en bunke.
Värm mjölken
till 36-37 grader.
Häll lite av
den ljumma mjölken över jästen, rör tills jästen löst sig,
tillsätt resten av mjölken, det tärnade smöret, sockret, kardemumman, saltet och
tillsätt resten av mjölken, det tärnade smöret, sockret, kardemumman, saltet och
mjölet, arbeta ihop till jämnt
kladdig deg.
Låt degen gå i
maskin ca 10min.
Täck med
handduk och låt jäsa ca 1.1/2 h.
När degen jäst,
ta upp på mjölat underlag & dela i 30 lika stora bitar.
Kavla ut degen
väldigt tunt, ca15 cm i diameter & lägg på
bakplåtspapper,
grädda ca 3 minuter i mitten av ugnen, 240 grader.
Låt svalna och linda in i en handduk för att den inte ska bli hård i kanterna.
grädda ca 3 minuter i mitten av ugnen, 240 grader.
Låt svalna och linda in i en handduk för att den inte ska bli hård i kanterna.
Riv
mandelmassan & rör ihop med lite ovispad grädde
Vispa grädden!
Smeta med hjälp
av en slickepott i mandelmassa
& spritsa eller klicka grädden, rulla ihop i bakplåtspapper
& pudra på lite florsocker
& spritsa eller klicka grädden, rulla ihop i bakplåtspapper
& pudra på lite florsocker
Mmm, smaskens
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar