onsdag 16 juli 2014

Nykokt jordgubbssylt


 Finns det något somrigare med jordgubbar!
Vi åkte till Bärby och plockade massor med jordgubbar i år därför kände jag att jag kunde slösa lite på att göra hemkokt jordgubbssylt.
Mmmm, så gott och lätt att göra:)




Här kommer receptet på rykande färsk jordgubbssylt:
(Receptet kommer från Leilas bok "A piece of cake")

2 liter färska jordgubbar
1 msk vatten
1 vaniljstång 
7 dl strösocker (el lite mindre efter smak)
3 dl syltsocker
Skal och saft från en lime

Rensa jordgubbarna och skär dem i halvor
Koka dem tillsammans med vattnet och vaniljstången i ca 15 min. Skumma av om det behövs. Ta ur vaniljstången.
Tillsätt socker, syltsocker, rivet limeskal och limesaft och koka upp
Låt sylten svalna något och fyll den i varma rena glasburkar.

Voila, gott som bara den!
 

Inga kommentarer: