söndag 12 februari 2012

Minisemlor


Det verkar som om den här bloggen börjar bli en bakblogg.
Men det är därför att det är mitt andra intresse, att baka.
Idag blev det minisemlor, de är så lagom stora, istället kan man äta två:)

Minisemlor ca 40 stycken

50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
2 krm salt
3/4 dl socker
1 tsk stött kardemumma
1 ägg
8-9 dl vetemjöl

Pensla semlorna med ett uppvispat ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl gräddmjölk
3 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här:
  • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme
  • Smula jästen i en bunke och häll över mjölken
  • Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg, och nästan allt mjöl
  • Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, låt jäsa 30 min
  • Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord 
  • Baka ut till runda fina bullar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa 30 min
  • Grädda i mitten av ugnen 5-7 min
  • Skär ett lock i varje bulle. Gröp ur en del av innankråmet. Blanda det med den rivna mandelmassan och gräddmjölk. Fyll bullarna
  • Vispa grädden och bred ut över bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker
Njut av de härliga semlorna!


2 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Mums vad mycket gott ni bakar!!
Och tack för semlereceptet! Det får jag nog testa till Fettisdagen :)
Hörde av Anne att ni ska till London! Ha det så kul!!

Maritas Maskor sa...

Grattis en dag i efterskott Anna!!
Satt precis och kom på att du ju fyllde år igår :)
Hoppas att du fick en fin dag med familjen och mycket firande!!