söndag 13 mars 2011

Mera gott

Idag har vi mumsat på Leilas morotskaka, här kommer receptet:

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Häll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i ca 55 min.
Låt kakan svalna.

Cream cheese lime frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost

Vispa alla ingredienser krämigt.
Bred frostingen över kakan.

Ät och njut!

Här är även receptet på kakan i förra inlägget, den kommer också rån Leila:

Choklad och hasselnötstårta
300 g hasselnötter
300 g mörk kvalitetschoklad 70%
1 msk kakao
200 g mjukt smör
1 dl socker
6 ägg

Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i matberedare.
Hacka 200 g av chokladen grovt och kör den sedan i mixern tillsammans med nötterna.
Tillsätt kakao, smör och socker och mixa krämigt.
Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa.
Vispa upp vitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke.
Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
Fyll smeten i en smord form med löstagbar kant. Bryt den resterande chokladen i bitar och stick ner den i kakan.
Baka tårtan i mitten av ugnen ca 30-35 min. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Peanutbutter frosting:
1/2 dl mjukt jordnötssmör
2 1/2 dl florsocker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Blandade nötter till garnering.

Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
Bred frostingen på kakan och garnera med blandade nötter.

Mums!



1 kommentar:

Libe sa...

Tack :) Nu ska här bakas ... konstigt , men jag får inte nog av chokladkakor :D