tisdag 26 augusti 2008

Fruktväska


I tre veckor har jag jobbat ganska intensivt och dessvärre hinner jag inte vara lika kreativ nu. Men en och annan väska kanske det kan bli i alla fall. Min dotter, Cornelia, har börjat i 6-års klass och det är verkligen jättespännande. Hon har haft en ryggsäck med sig varje dag, men det enda hon har i den är en frukt. Så hon ville ha en liten väska att ha frukten i så hon slipper ha med ryggsäcken. Hon blev väldigt glad över den här som jag har sytt till henne.

tisdag 19 augusti 2008

Till Milla


Lilla söta Milla, som är min granne, fyller 4 år idag. Den här söta väskan fick hon av oss. Tyget är fantastiskt gulligt och kommer från Malika & Rosa i Danmark. Därifrån kommer även tyget till datorväskan.

måndag 18 augusti 2008

Ett prov!


Har sytt ett prov på en väska till den bärbara datorn. Jag har vadderat väskan inuti så att den tål stötar. Tur var väl att det var ett prov eftersom vadden tog ganska mycket plats. Nästa gång ska jag göra den lite rymligare. Annars var det en bra modell, väldigt smidig.

söndag 17 augusti 2008

60-års present


Sydde en väska till min granne, Åsa, som har fyllt 60 år. Jag hittade det här fina hösttyget på Åhléns, tyckte att det passade bra nu när det börjar bli höst. Tack snälla Åsa för en trevlig trädgårdsfest!

onsdag 13 augusti 2008

Mitt horoskop

Det här är mitt horoskop från senaste Elle. Jag tror att det är skrivet för mig, det stämmer så bra!

"I slutet av juli börjar en väldigt kreativ period för din del. Det ser ut som om du börjar utöva någon form av konstnärligt hantverk. Det kan vara allt från målning eller att skriva till trädgårdsarbete. Det viktiga är egentligen inte vad du gör, utan att du får utlopp för din fantasi och livslust. Att skapa tillfredsställer ett grundläggande behov hos dig. När du ser dina verk växa fram känner du dig lugn på ett sätt som du aldrig kan uppnå i ditt vanliga arbete. Det är glädjen att få skapa något utan press från omgivningen som gör dig så harmonisk."

Har hjälpt Mia med att sy kuddar och gardiner! Igår fick jag den här fina boken av henne, den är otroligt vacker, allt är vitt! Tack snälla Mia!!!

Ett litet hjärta!

söndag 10 augusti 2008

Bullbak




Idag har det regnat hela dagen! Ibland kan det vara lite skönt och mysigt också, man får vara inne och inte behöva ha dåligt samvete över att man måste vara ute. Jag och mina tre barn satte igång med bullbak på förmiddagen. Finns det något bättre än ett hus fyllt med doft av nybakade bullar!

fredag 8 augusti 2008

Söt väska


Den här söta väskan har jag sytt till Ann-Sofie! Den är likadan som den jag sydde till mig själv. Så nu blir det inga fler i det tyget, men det finns ju mängder med fina tyger som man kan sy sådana söta väskor i!

Färdiga beställningar


Nu är jag klar med "lunch-väskorna" som Anne, Jenny beställt. Jenny ville ha längre axelband så hon kan ha den på axeln. Jag tycker att de blev fina. Det var det sista jag hade kvar av det tyget. Ska ge mig ut och leta efter andra fina tyger.

måndag 4 augusti 2008

Strandväska




Har sytt en strandväska till svärmor eftersom hon var snäll och passade vår katt, Lakrits, när vi var på semester. Det fina frottétyget hittade jag förövrigt i hennes tyg-garderob. Var orolig att hon inte skulle gilla den för hon tycker egentligen inte om de färgerna, men som tur var tyckte hon om den.

söndag 3 augusti 2008

Spanien


Nu har jag och min familj precis kommit hem från en fantastisk vecka i Spanien som vi tillbringade i Calella de Palafrugell tillsammans med goda vänner. Det har varit varmt, ca 30 grader (som det också var i Sverige). Den mesta tiden gick åt till salta bad men även pool-bad. Barnen har nästan fått simhud mellan tårna. En liten souvenir köpte jag, såklart blev det en strandväska! Så här fin är den.