På sommaren är det så himmelens gott med skaldjur,
ja inte bara på sommaren förresten, men det känns somrigt gott.
Vi gjorde den här goda musselpastan, så enkelt att göra och så
känns det ändå lite festligt.
Pröva, den är jättegod:)
Musselpasta
4 personer
Du behöver:
300 g pasta (jag köpte färsk)
1 nät blåmusslor
1 schalottenlök
1 vitlök
1 chili
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
2 dl vatten
1 msk hummerfond
1 tsk salt
1 dl crème fraiche
salt och peppar
1 nät blåmusslor
1 schalottenlök
1 vitlök
1 chili
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
2 dl vatten
1 msk hummerfond
1 tsk salt
1 dl crème fraiche
salt och peppar
Hacka gärna lite bladpersilja och strö över vid serveringen
Gör så här:
Koka pastan.
Skölj musslorna i kallt vatten, klipp bort ”skägget” som sticker ut,
släng alla trasiga musslor eller de som är öppna och inte stänger sig
när du knackar på dem.
Hacka schalottenlök, vitlök och chili.
Fräs det i
oljan i en stor gryta utan att det tar färg.
Häll på vin, vatten, fond
och salt och koka upp på högsta värme.
Häll i musslorna och lägg på
lock. Låt koka kraftigt i 3 minuter.
Ta upp musslorna med hålslev och
behåll spadet i grytan.
Häll crème
fraiche i grytan och låt såsen koka ihop utan lock så den blir lite
simmig, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka
musslorna med sina skal och vänd i pastan.
Strössla över persiljan.
Njut av den goda middagen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar