Den här helgen har verkligen gått i festens tecken, i fredags firade vi min svägerskas 40-års dag.
Jag hade fått uppdraget att göra efterrätten. Och då blev det de här mumsiga bakverken, de blev riktigt goda och fräscha, kan verkligen rekommendera dem.
Passionsfruktstarte
3 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
100 g kallt smör i kuber
1 äggula + 1 msk vatten
Fyllning:
1 dl exotisk juice
1 dl strösocker
4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
Dekoration:
2 passionsfrukter
Ev. vispad grädde
Gör så här:
1. Mixa snabbt ihop mjöl, florsocker, vaniljsocker, salt och smör.
Tillsätt äggula och vatten och samla till en deg
2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant.
Förgrädda i 200 grader ca 15 min på nedersta falsen.
3. Vispa ägg, grädde och socker, tillsätt juicen och häll smeten i pajskalet.
4. Grädda tarten i 175 grader ca 20 min tills krämen har stannat, men fortfarande är en aning dallrig i mitten.
5. Toppa med passionsfruktskärnor och servera med kall vispad grädde.
Mums!!!
1 kommentar:
Vad du har jobbat!
Bakverken ser så otroligt mumsiga ut och dekorationen med rosorna är jättefint!
Skicka en kommentar