Idag hade jag lite kalas eftersom jag fyllde år i veckan.
Och jag har varit så sugen på ganska så länge att göra egna prinsessbakelser
så nu har jag prövat och de blev väldigt goda.
Recept på hur jag gjorde hittar du här nedanför.
Prinsessbakelser
ca 12 st
200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker
poröst. Rör ner äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
Tillsätt mjölk och citron och rör till en jämn smet. Fördela smeten i 12 stycken muffinsformar och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna.
Vaniljkräm
1 tsk vaniljpulver
2 1/2 dl
mjölk
3/4 dl
strösocker
4 äggulor
1/4 dl
maizena
25 g
mjukt smör
Blanda vaniljpulver och mjölk i en kastrull tillsammans. Koka upp.
Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp.
Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm
upp försiktigt under vispning.
Så fort vaniljkrämen börjar tjockna, häll
snabbt över i en kall skål.
Tillsätt smöret, låt smälta och kyl vaniljkrämen i
isbad eller kyl.
Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.
Hallonsylt
Vispad grädde
Marsipan (jag använde färdig på rulle)
Montering:
Dela varje muffins i tre
bottnar.
Bred hallonsylt på den understa delen.
Lägg vaniljkrämen på den mellersta botten.
Bred på grädde överst så att det blir en liten topp längst upp och bred även på sidorna.
Måtta ut marsipanen till rundlar och lägg på marsipanen och nyp ihop längs kanterna
Dekorera gärna med en blommor eller knyt ett band runt varje
bakelse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar