onsdag 22 juni 2011

Glad midsommar!


Till er alla fina som tittar in hos mig!
Det här är min favvopaj just nu och här kommer receptet
från Leila bakar

Jordgubbs- och rabarberpaj.
Smuldeg:
250g kallt smör
1 1/2dl råsocker
1 1/2dl kokosflingor
2 1/2dl vetemjöl
1 1/2dl havregryn
1) Tärna smöret i småbitar.
2) Nyp ihop det med råsocker, kokos och mjöl tills det blir en smulig deg.
3) Blanda försiktigt i havregryn utan att de går sönder.
Fyllning:
3 stora rabarber
6dl färska jordgubbar
1dl socker
2msk majsstärkelser
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Skölj, skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna.
3) Blanda rabarbern och jordgubbarna med socker och majsstärkelsen.
4) Lägg frukten i botten av en smord ugnfast form, strö över smuldegen och hyvla över lite smör.
5) Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i c:a 25 minuter.

1 kommentar:

Maritas Maskor sa...

Glad Midsommar till dig också Anna!
Och tack för receptet! Det ser mumsigt ut!
Vi ska ut en sväng med lilla husvagnen. Har precis fejat ur den lite och hängt in nystrukna gardiner:-)

Kram Marita