onsdag 22 juni 2011

Glad midsommar!


Till er alla fina som tittar in hos mig!
Det här är min favvopaj just nu och här kommer receptet
från Leila bakar

Jordgubbs- och rabarberpaj.
Smuldeg:
250g kallt smör
1 1/2dl råsocker
1 1/2dl kokosflingor
2 1/2dl vetemjöl
1 1/2dl havregryn
1) Tärna smöret i småbitar.
2) Nyp ihop det med råsocker, kokos och mjöl tills det blir en smulig deg.
3) Blanda försiktigt i havregryn utan att de går sönder.
Fyllning:
3 stora rabarber
6dl färska jordgubbar
1dl socker
2msk majsstärkelser
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Skölj, skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna.
3) Blanda rabarbern och jordgubbarna med socker och majsstärkelsen.
4) Lägg frukten i botten av en smord ugnfast form, strö över smuldegen och hyvla över lite smör.
5) Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i c:a 25 minuter.

lördag 18 juni 2011

Till skolavslutningen

fick äldsta dotterns fröknar de här somriga väskorna av sina elever!

fredag 17 juni 2011

Loppis i Ekebäck

Välkomna på Loppis i Ekebäck!
Söndag den 19/6 på Nitareplan kl 11-15
Jag kommer vara där och sälja lite a n n a b e l l - väskor

Välkomna!

lördag 11 juni 2011

Gårdagkvällens

roséprovning & Gnoccisallad med salami
MUMS!

Ljummen gnocci-sallad med salami för 4 personer

1 pkt färsk gnocci

200 g salami

Körsbärstomater

Ruccolosallad

Soltorkade tomater

Avocado

Pinjenötter

Pesto (gärna hemmagjord)

Matlagningsgrädde

Strimla salamin och stek i olja. Rosta pinjenötterna i stekpannan. Dela tomaterna och koka gnoccin enligt anvisningen på paketet. Blanda samman alla ingredienserna.

Värm upp matlagningsgrädde i en kastrull och vispa ner pesto, enligt smak (en deciliter av pestosåsen blandar du i salladen gör lite extra om du även vill ha som sås vid sidan om).

Häll över pestosåsen och blanda alltsammans. Strö över pinjenötterna. Serveras ljummen.


tisdag 7 juni 2011

Är på gång

med lite nya väskor!
Gillar det här tyget, huset påminner om mitt hus:)